kako odabrati sunčane naočale prema obliku lica

Kako odabrati savršene sunčane naočale prema obliku lica

Kada je u pitanju odabir sunčanih naočala, nije dovoljno samo slijediti trendove. Važno je pronaći naočale koje se uklapaju u vaš oblik lica i naglašavaju vaše osobine. Srećom, uz nekoliko jednostavnih smjernica možete pronaći savršeni par sunčanih naočala. U nastavku ćemo vam predstaviti nekoliko popularnih oblika lica i preporučiti stilove koji će najbolje odgovarati svakom od njih.

 

Oblik lica: Okruglo

Ako imate okruglo lice, cilj je stvoriti kontrast i vizualno izdužiti lice. Stoga biste trebali odabrati naočale s oštrim ili kutnim okvirom kako biste stvorili izduženi izgled. Pravokutni ili četvrtasti okviri savršeno će se uklopiti i pružiti uravnotežen izgled.

Kolekcija sunčanih naočala za žene i za muškarce.

 

Oblik lica: Ovalno

Ovalno lice smatra se univerzalnim oblikom lica jer gotovo svaki stil sunčanih naočala dobro izgleda na njemu. Ipak, pokušajte izbjeći prevelike okvire koji bi mogli prekriti vaše lice. Uz to, eksperimentirajte s različitim oblicima okvira kako biste istaknuli svoje najbolje značajke.

 

Oblik lica: Pravokutno

Pravokutno lice karakterizira izražene jagodice i izdužene linije. Kako biste omekšali ove značajke, preporučuje se odabir okruglih ili ovalnih okvira. Izbjegavajte oštre i kutne okvire koji bi mogli naglasiti već izražene linije lica. Također, naočale s tankim ili izrađenim obrubom mogu pridonijeti uravnoteženijem izgledu.

Kolekcija sunčanih naočala za žene i za muškarce.

 

Oblik lica: Srcoliki

Srcoliki oblik lica karakterizira šira čeljust u usporedbi s gornjim dijelom lica. Da biste postigli uravnotežen izgled, odaberite sunčane naočale s laganim, tanjim okvirom. Ravni ili ovalni okviri također mogu pomoći u suptilnom ublažavanju čeljusti.

Kolekcija sunčanih naočala za žene i za muškarce.

 

Oblik lica: Kvadratno

Kvadratno lice ima snažne čeljusti i izražene linije. Da biste ublažili ove oštre značajke, preporučuje se odabir sunčanih naočala sa zaobljenim okvirima. Okviri poput avijatora ili pilot-stilova mogu dodati mekoću i uravnotežiti kvadratno lice. Također, eksperimentirajte s različitim bojama i uzorcima kako biste istaknuli svoj stil.

 

kako odabrati sunčane naočale prema obliku lica

 

Kad odaberete sunčane naočale prema obliku svog lica, također biste trebali razmotriti i sljedeće faktore:

  1. Veličina naočala: Naočale ne bi trebale biti prevelike ili premale za vaše lice. Pokušajte pronaći ravnotežu tako da naočale pravilno pokrivaju područje oka i proporcionalno se uklapaju u širinu lica.
  2. Boja okvira: Odaberite boju okvira koja će se dobro slagati s vašim tonom kože i bojom kose. Neutralne boje poput crne, smeđe ili sive uvijek su siguran izbor, ali ne bojte se eksperimentirati s bojama ako želite da naočale budu upadljiv dodatak vašem izgledu.
  3. Zaštita od sunca: Osim stila, ne zaboravite da su sunčane naočale namijenjene zaštiti vaših očiju od štetnih UV zraka. Pripazite da odaberete naočale s UV zaštitom kako biste očuvali zdravlje vaših očiju.

Više o UV zaštiti pročitajte ovdje.

Kada je riječ o odabiru sunčanih naočala, ključno je uzeti u obzir oblik svog lica kako biste pronašli par koji će najbolje naglasiti vaše značajke i istovremeno odražavati vaš osobni stil. Pravilan odabir sunčanih naočala ne samo da će vam pružiti modni dodatak, već će i zaštititi vaše oči od štetnih sunčevih zraka. Slijedite ove smjernice i pronađite svoje savršene sunčane naočale koje će vas pratiti tijekom sunčanih dana.

Natrag na blog